50er bryllup på budget

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er billigt at blive gift. Det vidste jeg egentlig godt, så da Jesper friede til mig i 2015, gik vi straks igang med at planlægge vores drømmebryllup på budget.

Bryllupsbranchen er desværre egoistisk og udnyttende, alene da Jesper kiggede efter en forlovelsesring fik han alle 3 steder spørgsmålet “Hvor meget elsker du hende?” – som om at diamantens størrelse, skulle afgøre det. Opsøger du lokationer, brudekjole forhandlere eller restauranter vil du formentlig ikke få lov til at få en pris, med mindre du tager ud og besøger stedet. På den måde kan du blive mere fristet til at tage imod et dyrere tilbud, da du først får prisen efter du har forelsket dig i kjolen, stedet osv.

Med andre ord: Du skal være snedig og taktisk hvis du vil spare penge, i hvert fald i en by som København.

Du kan læse om vores bryllup her: Vores 50’er bryllup – del 1 & Vores 50er bryllup – del 2
 50er bryllup på budget

Et 50er bryllup på budget…

Dit bryllup er dit bryllup. Du behøver ikke at følge traditioner eller gøre som andre. Det vigtigste er, at du og din kommende mand/kone er glade for jeres valg. Husk det!

Vælg antallet af gæster

Tilvalg og fravalg af gæster er hårdt, men vigtigt, det kan sprænge dit budget hvis du tager flere med en du har råd til. Vi havde en naturlig begrænsning i forhold til lokalet, og ser jeg tilbage fortryder jeg ikke vores valg. Vi inviterede kun de nærmeste venner og familie (som selvfølgelig hurtigt voksede), men det var det, der gjorde at vi få det bryllup som vi ønskede os.

 50er bryllup på budget

Find lokationen, før du finder datoen

Jo flere datoer du har åben – jo større chance er der for at finde et godt og billigt sted. Fastsætter du en dato vil du blive enormt begrænset, da chancen for at stedet er ledigt på din dato.

Her er det en rigtig god idé at være ude i god tid, vi valgte 5E som var perfekt til vores ønske og stil.

TIP: Stå selv for rengøringen af stedet efter festen, og spar penge.

50er bryllup på budget

Find din brudekjole i god tid

Brudekjolen er for mange brude vigtigt, næsten vigtigere end noget andet. For mig var det anderledes, brudekjolen var selvfølgelig vigtig, men om det lige var den ene eller anden brudekjole fandt jeg mindre vigtigt. Personligt synes jeg man skal være åben overfor alternativer, da du ellers kan ende med at din drømme kjole koster halvdelen at brylluppet. Benyt dig af udsalg og lagersalg og søge efter din kjole på internettet – så kan du spare utroligt mange penge.

Personligt brugte jeg mange timer på at undersøge alternative brudekjoler, og jeg havde 10 forskellige jeg havde været lykkelig over at blive gift i, med priser fra 1500-15000. Da jeg havde fundet min favorit spurgte jeg min veninde om hun kunne sy kjolen, det kunne hun ikke – men det kunne hendes skønne mor heldigvis

Jeg fik min drømmekjole, med stof fra Stof2000 og blonder bestilt på Etsy til under 2500 kr.

Online butikker i europa med 50er bryllupskjoler: Lady JoJo – Kitty & Dulcie – Honeypie Boutique – Fairy Gothmother
Tag også et kig på Etsy og Vivien of Holloway

50er bryllup på budget

Få styr på dit look på forhånd

Brug Pinterest til inspiration, hår, smykker, pynt osv. Jeg havde ikke en prøveopsætning af mit hår før bryllupsdagen – og det blev perfekt.

Stol på at din frisør har styr på det, og gør fodarbejdet først – så sparer du pengene på prøveopsætning.

Tip: Etsy og eBay er vejen frem hvis du vil have noget fint til billige penge. Mit hårsmykke kostede 300 kr. mine smykker kostede 100 kr.

Genbrug ringene

Behøver du både en forlovelses og en vielsesring? Jeg elskede min forlovelsesring, og ville have været ærgerlig over at stoppe med at gå med den smukke ring. Så vi genbrugte forlovelses ringen og gjorde den til en vielsesring.
 50er bryllup på budget

Mad og drikke på budget

Mad og drikke er selvfølgelig noget af det vigtigste, uden mad og drikke fungerer festen ikke. Sammen med vores festlokale indhentede vi et tilbud på mad hos samme udlejer, hvilket tilfældigvis var muligt.

Husk på forhånd at lave en budget så du har noget at forhandle med, da madbudgettet ellers overstiger – husk at dem du taler med også er sælgere. Vores budget var på omkring 2-300 kr. pr mand og vores mad var fantastisk.

Hvis du kan, er en tur til Tyskland for at købe drikkevarer dit billigste alternativ. Lad være med købe for meget, vi havde fadølsanlæg, 60 flasker blandet vin (til 43 personer), sodavand og ca. 10 flasker alkohol. Vi havde mere end rigeligt, og havde omkring 50% tilovers.

50er bryllup på budget

Vælg afslappet frem for formelt

Mit værste mareridt for vores bryllup var et formelt bryllup, det passer slet ikke til vores stil eller sind. Så vi valgte afslappet og råt, med 50er stil. Du behøver ikke at planlægge alt ned til mindste detalje, og du behøver ikke at tage hensyn til alle og enhver. Gør det du helst vil og få dine venner til at hjælpe dig, vi bekymrede os ikke om at bordene var slidte og ujævne. Eller om der var rødvin nok hvis alle pludselig ville drikke en flaske hver, dine gæster hygger sig og tilpasser sig, er der ikke mere rødvin drikker de hvidvin – og det er også helt fint.

Vi opfordrede til, at vores gæster deltog i festen iført 50er tøj, og hvilket kun gjorde festen sjovere og mere uformel.

Gør dit bryllup personligt

Jeg købte alt pynt i Tiger og Søstrene Grenes, gør det i god tid løbende – så sparer du penge og slipper for at gå i panik over mangler i sidste øjeblik.

Tip: Brug etsy til at finde små unikke ting du ikke anede du havde brug for.
 50er bryllup på budget

Få minderne til at holde for evigt

Husk fotografen, du behøver måske ikke en top professionel fotograf til 20.000 kr. for at gøre dig glad, men sørg stadig for at få nogen billeder der matcher jeres ønsker. Det kan være en fritidsfotograf, eller en god ven – men pas alligevel på, og vær sikker på at du vælger en der kan sit kram, for du har brug for at få minder fra din store dag.

Mit bedste tip: Køb selfie sticks til bordene. Vi havde 8 styks som lå på bordene, og her har vi nogen af de sjoveste billeder fra. De kan købes for ingen penge på eBay så længe du er i god tid.

Tip to: Investér i en photobooth, enten fra en fotograf eller en decideret box du du lejer (brug google så finder du forskellige udbydere).

50er bryllup på budget

Husk musikken

Ingen fest uden musik! Husk underholdningen, det er vigtigt! Vi havde ønsket os et band, men i sidste ende er jeg faktisk glad for at vi valgte en DJ som satte 50er musik på, og fik gang i festen.

Bryllupsrejsen

I stedet for gaver, ønskede vi os kun een ting – en bryllupsrejse. Ting kan man altid købe, men oplevelser er unikke. Sådan havde vi det, og derfor ville vi hellere ønske os penge til en bryllupsrejse frem for at undvære den del.

Det er selvfølgelig en individuel sag, men jeg er glad for at vi fik vores drømmerejse, det havde vi ikke fået uden.

50er bryllup på budget

Kys hinanden, dans med hinanden, vær glade og hav en fest. Husk at lade dine venner og familie hjælpe til og gøre din dag unik.

I bliver kun gift een gang.

This post is also available in: English