Berlin Guide

Berlin er en fantastisk by, det tager kun en times tid at flyve dertil fra Kastrup, oftest kan man få billetter til 2-300 kr. og hotellerne er også til at betale sig fra. Så der er altså intet at sige til at Berlin er så populær en by.

Jeg har været der et par gange, og samler her mine bedste tips i min Berlin guide.

Alexia’s Berlin guide:

berlinfly
Flybilletter:

Kan erhverves rigtig billigt, især hvis du ikke behøver andet end håndbagage, det kan jeg dog aldrig. Min seneste tur til Berlin fløj jeg med Air Berlin, som på det aller varmeste kan anbefales.

Praktisk:

Hæv Euro!

Forvent ikke at kunne betale med kort – ikke medmindre du udelukkende handler de lidt større steder som Primark, H&M osv. Det er virkelig få steder kort accepteres, især på spisesteder er det praktisk talt umuligt at betale med kort.

Toiletter – tissedamer:

Findes over alt (selv i store shoppingcentre) og de kigger ondt på dig hvis du ikke giver en mønt – 50 cent pr. person er ganske normalt.

Søndage

Alt er lukket, så her skal du ud lave noget andet end at shoppe, Rittersport butikken er en af de få “butikker” der har åbent, mange cafeér og restauranter har også lukket. Til gengæld findes der en del forskellige markeder som er et besøg værd.

Transport

Der er et kæmpe Ubahn og S Bahn netværk i Berlin, køb CityTourCard – som kan købes i automater, det er billigere end Berlin Welcome card, men giver færre rabatter til forlystelser.

Taxa er en del billigere end i Danmark – vi tog fra Tegel lufthavn til mitte(friedrichstrasse station) for 20-25€.

Hvor skal man bo

For at få mest ud af Berlin vil jeg helt klart anbefale at finde et hotel i nærheden af 1.) Ubahn og 2.) byliv. Man kan sagtens vælge et hotel som ikke er for langt væk fra alting – det er bare meget hyggeligere at kunne sidde på en bar eller café om aftenen og ikke skulle tænke på at komme hjem.

Mit seneste ophold var på Hotel Allegra lige ved Friedrichstrasse station, hvilket var et virkelig hyggeligt område, men kig på Mitte, Kreuzberg og Friedrichshain som efter min mening er de hyggeligste områder i Berlin.

Seværdigheder

denkmal-compressor
Holocaust Denkmal

Mitte, Et smukt mindesmærke for Europas jøder i gåafstand fra Brandenburger Tor, betagende og fascinerende på samme tid. Gå blandt de store betonblokke og bliv mindet om Tysklands historie.


Brandenburger Tor

Mitte, Et must-see, men et meget turistet en af slagsen. Du kan køre med uBahn lige til døren, den sidst bevarede  byport og endnu et vigtigt minde om Tysklands historie.

Checkpoint Charlie

Mitte, Checkpoint Charlie findes midt i Berlin – og er efter min mening endnu en af de ting man skal se og forstå – igen Berlin er en by med historie og det synes jeg man skal sætte pris på og respektere. Selvom jeg ikke selv er den store historie fanatiker får jeg stadig en klump i halsen når jeg ser en af de vigtige historiske syeder.

Berlin Muren

Friedrichshain, Den bedst bevarede del af Berlin Muren finder du ved Fridrichshain og delen hedder “East side gallery” stig af på Warschauer straße eller Ostbahnhof og gå ca. en kilometer ned til Mühlenstraße, hvor du vil kunne se den betagende mur.


Rittersport butikken

Mitte, Rittersport butikken er ikke helt lige så historisk som de andre punkter… men freaking awesome! Rittersport i MASSERVIS til under 1 euro stykket, og virkelig mange forskellige slags, også en del som aldrig kommer til Danmark. Derudover kan du lave din egen unikke rittersport.

Spise og drikke


Neue Heimat

Friedrichshain, Neue Heimat er et madmarked – mine tænder løber vitterligt i vand med tanken – så meget SINDSYGT LÆKKERT MAD på så lidt plads og til gode priser. Har som udgangspunkt åbent torsdag-søndag, men hold øje med deres hjemmeside hvor du kan se temaer og special events.

Block House

Flere steder i Berlin, Gode bøffer til helt acceptable priser – et rigtig godt valg hvis du er til bøf.


Sixties diner

Mitte, er du til dinerstilen er the 60’s diner et rigtig godt bud – prøv deres milkshake med alkohol i, som jeg ikke kan huske hvad hedder. Bedste milkshake jeg nogensinde har fået.

Aunt Benny

Friedrichshain, Virkelig lækker morgenmad i hyggelige omgivelser, god kaffe, god mad – godt valg!

Gipfeltreffen

Kreuzberg, Bedste morgenmads oplevelse ever! Fransk lille café med virkelig god betjening, lækre råvarer og virkelig god kaffe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bar du vin

Mitte, Denne lille perle lå lige ved siden af vores hotel – heldigvis. Her kan du nyde god vin og få god betjening, mens du sidder på ude serveringen langs Spree floden.  Findes lige ved siden af Friedrichstraße station.

Pasta Presti

Friedrichshain, Rigtig god pasta til rigtig gode priser, meget fint hyggeligt sted og min venindes favoritsted i hele Berlin – og jeg forstår hende godt!

Butikker

Erfinderladen

Prenzlauer Berg, Er en lille hyggelig butik med alt godt og hyggeligt til boligen – uden tvivl et besøg værd hvis du synes om sjove og kreative ting til din bolig.

Tiki Heart shop

Kreuzberg, Rockabilly shop i kælderen og tiki café i overetagen – what’s not to like? Fint udvalg og okay priser – god betjening (og de tager kort!)


Strawbetty

Friedrichshain, Rockabilly kjoler af de fineste slags, god butik med fint udvalg og ganske gode priser – ret tæt på Pasta Presti. (accepterer kort)

TK Maxx

Mitte, Mærkevarer med vilde rabatter, fx. designertasker med 70% og massevis af sko. Findes på Alexanderplatz – afsæt meget tid.

Lomography

Mitte, Stedet hvis du er til Instaxkameraer, kæmpe udvalg og ekstra objektiver så du kan få endnu mere ud af dit instax eller analoge kamera.

kod

Aufschnitt Berlin

Friedrichshain, nok den sjoveste butik nogensinde – en “slagterbutik” hvor alt indhold er kød inspireret fx. pølsepuder i massevis, bacon sovemaske og meget mere. Genialt og sjovt!

DM

Flere steder, Minder på mange måder om Duane Reade eller CVS, det er en butik med virkelig mange varer indenfor skønhed make-up osv. med mange mærker som vi aldrig får i Danmark og til gode priser.

Translation: A Berlin city guide…