Soveværelses drømme

Da Jesper og jeg flyttede ind på vores lille Vesterbro drøm bestående af 2,5 værelser, valgte vi at lave det lille halve værelse til vores soveværelse, og det store til kontor – for man skulle jo alligevel bare sove i rummet.

Nu sidder vi så 2,5 år senere og har fortrudt lidt, så de sidste par dage er blevet brugt på at få et stort kontor ind i et meget lille værelse og en stor seng ind i et stort soveværelse, det er noget rod, men jeg elsker det allerede. Vi kan begge mærke at det føles rigtigt, og tænk engang at vi så skulle bruge så lang tid på at bo halvdelen af dagen i det forkerte rum.

Det gamle soveværelse

Godt vi har masser år endnu i vores lille Vesterbrohjem, og hvad der er endnu bedre, så kan kreativiteten komme frem igen. Vi var jo nærmest løbet tør for nye hjemmeprojekter, så det her åbner op for en masse nyt.

Det åbner også op for nogen soveværelses drømme om indretning, lys, planter, opbevaring – jeg kan næsten ikke få nok, af at finde inspiration og drømme om det nye fine soveværelse – her er nogen af favoritterne:ønskeliste til soveværelset

Umbra Trigg wall potter // Semibasic pastelblåt sengetæppe // String reol i sort/valnød //Duftlys fra Klinta // Edgar sakselampe //Hay dot pude

Der går et par dage før der er mere ro på i det lille hjem, lige nu står der små kasser over alt, vi har smidt en masse gammelt ud, og alligevel står vi nu og mangler en del af det opbevaring som vi havde før i det andet lille rum. Det føles faktisk en smule som at være flyttet igen – men på den gode måde, jeg kan mærke det bliver godt.

Måske er det der forårs rengørings fænomen slet ikke så dumt endda, det føles i hvert fald helt rigtigt at rydde op og rykke om og starte en lille smule på en frisk.

Har i haft gang i forårsrengøringen i jeres hjem? 

Translation: So it’s time for spring cleaning – right? We started our spring cleaning and moved the rooms around, we moved our bedroom into a bigger room and the office is now in our tiny old bedroom. It’s kind of a mess right now, but i can feel that this is gonna be great once we’re done. Can’t wait to start decorating the new room now that i have all these possibilities and mores space.

Vores nye spisebord – diagonalt plankebord

Diagonalt spisebordLad mig starte med at sige, jeg er vanvittigt stolt over os! Jesper og jeg har brugt hele påsken i værkstedet og er endelig blevet færdige med vores nye fantastiske diagonale plankebord.

Det har været ret hårdt – ikke mindst at skulle tænke “ud af boksen” og få noget skråt til at blive firkantet – men det lykkedes. Alt for mange slibninger, tørretider, olieprøver og lakeringer senere er vi færdige. Resultatet blev et super råt plankebord, meget mindre end det gyselige skrummel af et spisebord, som den tidligere andelshaver havde efterladt til os i lejligheden.

Diagonalt plankebordDet føles lidt som en mini make-over af stuen, og vi har fået meget mere plads i stuen, vi er så glade for resultatet.

Jeg skal lige have sorteret, redigeret og samlet billederne til jer, og derefter får i en DIY så i selv kan lære at lave en diagonalt plankebord.

Hvad synes i om vores nye plankebord?

Se hvordan du selv kan lave bordet her: DIY Skråt plankebord

Translation: My boyfriend Jesper and i spent most of the easter in the workshop creating this diagonal plank table, and we are so happy with the result.

Europalle coasters

Europalle coasters

Europalle coasters

Europalle coasters

Europalle coasters

Europalle coasters

Da jeg for lidt over en måned siden var I Berlin med Amalie var vi i “Erfinderladen”, som er en af de klassiske hyggelige indretningsbutikker med en masse små sjove ting til boligen.

Her fandt jeg disse u-undværlige europalle coasters, som passer perfekt ind i vores DIY-sind. Jeg er sikker på at de nok skal blive brugt en masse.

Translation: I bought these pallet coasters in Berlin i love them, they fit right into our DIY mind.

Copenhagen

CopenhagenI vores gamle Malmø lejlighed hang vi ikke en eneste ting op i, fordi vi kun havde lejligheden i 2 år, derfor er det nærmest helt befriende at kunne hænge noget op på væggen i vores nuværende lejlighed.

Nu har vi endelig fået en smule op og hænge på væggen herhjemme, nemlig denne fine Copenhagen S-train plakat fra By Lux, og så synes jeg da også den passer ret godt ind i vores lille Københavner lejlighed.

Husk du kan vinde denne eller en anden plakat efter eget valg i min give-away.

Translation: Our new Copenhagen S-Train poster.

Give-away – Vind valgfri plakat fra By Lux

Vind valgfri plakat fra by luxDet her har jeg glædet mig til! Det er nemlig tid til en give-away, denne gang er det i samarbejde med By Lux som sælger limited edition grafiske plakater. Det betyder at du er sikker på at få en mere unik plakat hjem til dig, hvilket jeg personligt er stor fan af!

Nu kan du altså vinde en lækker valgfri plakat fra By Lux som bliver sendt hjem til vinderen.

For at deltage i give-away’en skal du gøre følgende: 

Gå ind på bylux.dk og find den plakat du godt kunne tænke dig og smid det i en kommentar til indlægget – så deltager du i konkurrencen.

Vind valgfri plakat fra By Lux

Øg dine vinderchancer: 

Følg min blog på bloglovin’ og “save” dette blogindlæg – så får et du ekstra lod.
Synes godt om AlexiaDahl.com på Facebook – så får du også et ekstra lod.

Du kan max opnå 3 lodder i konkurrencen, og husk at skrive hvor mange lodder du deltager med i kommentarfeltet.

Give-away’en slutter d. 16 september. kl. 00.00

Held og lykke!

Translation: Give-away for my danish readers.

DIY rebhylde

For et par uger siden begav Jesper og jeg os ud i endnu et DIY projekt, projektet er sådan set ret simpelt og kræver ikke de store byggeevner eller erfaring, så projektet er et rigtig godt begynder DIY projekt.

DIY REBHYLDE
Vi lavede en hængende rebhylde – det eneste du skal bruge er træhylder, reb, boremaskine og et par kroge du kan hænge i væggen.

Her kommer guiden til DIY rebhylde:

P7190081
Træ, reb og kroge er købt i nærmeste byggemarked og er faktisk alt du skal bruge.


Start med at få boret hullerne, du skal bruge et bor som passer til omkredsen af dit reb – i vores tilfælde brugte vi reb som var 10mm. i diameter.

P7190085Pres rebet igennem hullerne – du kan med fordel rulle lidt tape omkring enden så den ikke splitter rebet af.

P7190087Træk rigeligt(!!) reb igennem hullet, hullet du starter med sætter grænsen for hvor lang afstanden mellem hylderne kan blive.

P8040009Bind en knude i bunden, stram ikke alt for meget for du kommer sikkert til at skulle justere lidt, bind derefter knude to (for hylde nummer to) og sæt næste hylde på.

Når du har sat hylde to på skal du sikre at der er nok plads til en løkke i toppen, hvorefter du skal have rebet igennem hylde 2 igen – jeg har forsøgt at illustrere.

P7190090
Hæng krogene i væggen og sæt rebhylden op. Du kan eventuelt binde lidt tyndere sejlgarn omkring løkken, det giver et meget godt look.

P7200039Klip eventuelt enderne til så det passer til den længde du ønsker.

P7200034Juster knuderne foran og bagved indtil hylden hænger lige – og fyld pynt på hylden!

Easy peasy, right?

Jeg synes at DIY rebhylden giver en ret fint og martimt look og kan bruges både i soveværelse, gang eller stue.

Pris:

Hylderne er købt på tilbud til 120 kr. for en lang som vi delte i to, rebet kostede 89 kr. for 10 meter og krogene koster ca. 20 kr. Afhængig af dine krav til træ og reb kan det endda gøres billigere,

Translation: DIY hanging rope shelves.