Et år efter vores 50er bryllup

     Vores 50'er bryllup - del 1   Vores 50'er bryllup - del 2

Vores 50'er bryllup - del 2

Vores 50'er bryllup - del 1

I dag har Jesper og jeg bryllupsdag, det er allerede et helt år siden at vi blev gift i Kongens Have og havde vores eget lille 50er bryllup.

Det var den mest fantastiske fest nogensinde, og ikke mindst en magisk dag med fantastiske minder.

Vi har fejret vores bryllupsdag hele weekenden med champagnebrunch, fantastisk mad på Bodil og i dag med spabad og massage. Jeg tror næsten ikke det kunne være fejret på en bedre måde, jeg føler med glad, afslappet og ovenud lykkelig over at være gift med verdens bedste mand.

Læs også: Vores 50’er bryllup del 1 // Vores 50er bryllup del 2 // Sådan fik vi vores 50er bryllup uden at springe budgettet

 

Sådan fik vi vores 50er bryllup uden at springe budgettet

50er bryllup på budget

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er billigt at blive gift. Det vidste jeg egentlig godt, så da Jesper friede til mig i 2015, gik vi straks igang med at planlægge vores drømmebryllup på budget.

Bryllupsbranchen er desværre egoistisk og udnyttende, alene da Jesper kiggede efter en forlovelsesring fik han alle 3 steder spørgsmålet “Hvor meget elsker du hende?” – som om at diamantens størrelse, skulle afgøre det. Opsøger du lokationer, brudekjole forhandlere eller restauranter vil du formentlig ikke få lov til at få en pris, med mindre du tager ud og besøger stedet. På den måde kan du blive mere fristet til at tage imod et dyrere tilbud, da du først får prisen efter du har forelsket dig i kjolen, stedet osv.

Med andre ord: Du skal være snedig og taktisk hvis du vil spare penge, i hvert fald i en by som København.

Du kan læse om vores bryllup her: Vores 50’er bryllup – del 1 & Vores 50er bryllup – del 2
 50er bryllup på budget

Et 50er bryllup på budget…

Dit bryllup er dit bryllup. Du behøver ikke at følge traditioner eller gøre som andre. Det vigtigste er, at du og din kommende mand/kone er glade for jeres valg. Husk det!

Vælg antallet af gæster

Tilvalg og fravalg af gæster er hårdt, men vigtigt, det kan sprænge dit budget hvis du tager flere med en du har råd til. Vi havde en naturlig begrænsning i forhold til lokalet, og ser jeg tilbage fortryder jeg ikke vores valg. Vi inviterede kun de nærmeste venner og familie (som selvfølgelig hurtigt voksede), men det var det, der gjorde at vi få det bryllup som vi ønskede os.

 50er bryllup på budget

Find lokationen, før du finder datoen

Jo flere datoer du har åben – jo større chance er der for at finde et godt og billigt sted. Fastsætter du en dato vil du blive enormt begrænset, da chancen for at stedet er ledigt på din dato.

Her er det en rigtig god idé at være ude i god tid, vi valgte 5E som var perfekt til vores ønske og stil.

TIP: Stå selv for rengøringen af stedet efter festen, og spar penge.

50er bryllup på budget

Find din brudekjole i god tid

Brudekjolen er for mange brude vigtigt, næsten vigtigere end noget andet. For mig var det anderledes, brudekjolen var selvfølgelig vigtig, men om det lige var den ene eller anden brudekjole fandt jeg mindre vigtigt. Personligt synes jeg man skal være åben overfor alternativer, da du ellers kan ende med at din drømme kjole koster halvdelen at brylluppet. Benyt dig af udsalg og lagersalg og søge efter din kjole på internettet – så kan du spare utroligt mange penge.

Personligt brugte jeg mange timer på at undersøge alternative brudekjoler, og jeg havde 10 forskellige jeg havde været lykkelig over at blive gift i, med priser fra 1500-15000. Da jeg havde fundet min favorit spurgte jeg min veninde om hun kunne sy kjolen, det kunne hun ikke – men det kunne hendes skønne mor heldigvis

Jeg fik min drømmekjole, med stof fra Stof2000 og blonder bestilt på Etsy til under 2500 kr.

Online butikker i europa med 50er bryllupskjoler: Lady JoJo – Kitty & Dulcie – Honeypie Boutique – Fairy Gothmother
Tag også et kig på Etsy og Vivien of Holloway

50er bryllup på budget

Få styr på dit look på forhånd

Brug Pinterest til inspiration, hår, smykker, pynt osv. Jeg havde ikke en prøveopsætning af mit hår før bryllupsdagen – og det blev perfekt.

Stol på at din frisør har styr på det, og gør fodarbejdet først – så sparer du pengene på prøveopsætning.

Tip: Etsy og eBay er vejen frem hvis du vil have noget fint til billige penge. Mit hårsmykke kostede 300 kr. mine smykker kostede 100 kr.

Genbrug ringene

Behøver du både en forlovelses og en vielsesring? Jeg elskede min forlovelsesring, og ville have været ærgerlig over at stoppe med at gå med den smukke ring. Så vi genbrugte forlovelses ringen og gjorde den til en vielsesring.
 50er bryllup på budget

Mad og drikke på budget

Mad og drikke er selvfølgelig noget af det vigtigste, uden mad og drikke fungerer festen ikke. Sammen med vores festlokale indhentede vi et tilbud på mad hos samme udlejer, hvilket tilfældigvis var muligt.

Husk på forhånd at lave en budget så du har noget at forhandle med, da madbudgettet ellers overstiger – husk at dem du taler med også er sælgere. Vores budget var på omkring 2-300 kr. pr mand og vores mad var fantastisk.

Hvis du kan, er en tur til Tyskland for at købe drikkevarer dit billigste alternativ. Lad være med købe for meget, vi havde fadølsanlæg, 60 flasker blandet vin (til 43 personer), sodavand og ca. 10 flasker alkohol. Vi havde mere end rigeligt, og havde omkring 50% tilovers.

50er bryllup på budget

Vælg afslappet frem for formelt

Mit værste mareridt for vores bryllup var et formelt bryllup, det passer slet ikke til vores stil eller sind. Så vi valgte afslappet og råt, med 50er stil. Du behøver ikke at planlægge alt ned til mindste detalje, og du behøver ikke at tage hensyn til alle og enhver. Gør det du helst vil og få dine venner til at hjælpe dig, vi bekymrede os ikke om at bordene var slidte og ujævne. Eller om der var rødvin nok hvis alle pludselig ville drikke en flaske hver, dine gæster hygger sig og tilpasser sig, er der ikke mere rødvin drikker de hvidvin – og det er også helt fint.

Vi opfordrede til, at vores gæster deltog i festen iført 50er tøj, og hvilket kun gjorde festen sjovere og mere uformel.

Gør dit bryllup personligt

Jeg købte alt pynt i Tiger og Søstrene Grenes, gør det i god tid løbende – så sparer du penge og slipper for at gå i panik over mangler i sidste øjeblik.

Tip: Brug etsy til at finde små unikke ting du ikke anede du havde brug for.
 50er bryllup på budget

Få minderne til at holde for evigt

Husk fotografen, du behøver måske ikke en top professionel fotograf til 20.000 kr. for at gøre dig glad, men sørg stadig for at få nogen billeder der matcher jeres ønsker. Det kan være en fritidsfotograf, eller en god ven – men pas alligevel på, og vær sikker på at du vælger en der kan sit kram, for du har brug for at få minder fra din store dag.

Mit bedste tip: Køb selfie sticks til bordene. Vi havde 8 styks som lå på bordene, og her har vi nogen af de sjoveste billeder fra. De kan købes for ingen penge på eBay så længe du er i god tid.

Tip to: Investér i en photobooth, enten fra en fotograf eller en decideret box du du lejer (brug google så finder du forskellige udbydere).

50er bryllup på budget

Husk musikken

Ingen fest uden musik! Husk underholdningen, det er vigtigt! Vi havde ønsket os et band, men i sidste ende er jeg faktisk glad for at vi valgte en DJ som satte 50er musik på, og fik gang i festen.

Bryllupsrejsen

I stedet for gaver, ønskede vi os kun een ting – en bryllupsrejse. Ting kan man altid købe, men oplevelser er unikke. Sådan havde vi det, og derfor ville vi hellere ønske os penge til en bryllupsrejse frem for at undvære den del.

Det er selvfølgelig en individuel sag, men jeg er glad for at vi fik vores drømmerejse, det havde vi ikke fået uden.

50er bryllup på budget

Kys hinanden, dans med hinanden, vær glade og hav en fest. Husk at lade dine venner og familie hjælpe til og gøre din dag unik.

I bliver kun gift een gang.

Hjemme igen, efter bryllupsrejse i Hong Kong

Bryllupsrejse i Hong KongHalluuu derude! Jeg har været lidt stille, men ikke uden grund – jeg har nemlig været på bryllupsrejse i Hong Kong!

Jeg er netop landet og er både træt og øm – men også glad og fyldt med eventyr, det har været en helt og aldeles fantastisk, og ikke mindst anderledes rejse som jeg glæder mig til at skrive om og vise jer billeder af. Ikke mindst de alt for mange køb jeg har gjort i Hong Kong, med alt lige fra skønhedsprodukter jeg ikke forstår et ord af – til japanske kjoler.

Selvom det er sørgmodigt at rejse hjem fra sådan et skønt sted som Hong Kong, så glæder jeg mig virkelig til at sove i min egen seng, og til en god rugbrødsmad. Derudover – så er jeg heller ikke i tvivl om at det langt fra bliver sidste visit til Hong Kong.

… Nu skal jeg bare lige vænne mig til at der ikke er 32 grader hver dag… jeg fryser lidt!

Translation: We’re home again from out honeymoon in Hong Kong, it’s been an adventure and truly amazing. I’m totally in love with Hong Kong and will definitely be back in the future. I can’t wait to write about our trip and show you pictures, and all the silly things i bought. 

I will get some sleep now – Hong Kong is +6 hours, so i can’t wait to get some sleep and a slice of real danish rye bread.

Vores 50er bryllup – del 2

Vores 50'er bryllup del 2

Vores 50er bryllup – del 2

Jeg håber ikke i er blevet alt for trætte af bryllupsbillederne – for her kommer anden del af billederne fra vores 50er bryllup!

Du kan se første del fra vores 50’er bryllup lige her. 

Vores bryllup blev afholdt d. 16 juli 2016, vielsen foregik i Kongens have og festen blev holdt i 5E i kødbyen. Vi havde på forhånd skrevet til gæsterne at temaet for brylluppet var et 50’er tema og håbede gæsterne ville klæde sig på efter stilen. Det gjorde de i høj grad, folk var så festlige og glade, det var en kæmpe succes.

Efter den meget fine vielse i Kongens have blev vi hentet i 50’er biler og kørt igennem byen og ud til Frederiksberg have som var destinationen for lidt billeder. Under vielsen havde det smådryppet lidt, men vi håbede til det sidste at det ville holde tæt… Vi tog fejl…

Vores 50er bryllup - del 2 Det startede ganske fint, og var lidt overskyetVores 50er bryllup - del 2 - 14

Vores 50er bryllup - del 2I løbet af meget få minutter begyndte det dog at regne, meget endda og vi nåede derfor knapt nok at få taget billeder før vi måtte give op og pakke sammen.

Istedet tog vi til 5E i Kødbyen som var lokationen for brylluppet, hvor vi pyntede de sidste par ting op og satte vinen på køl. Da regnen stoppede gik vi ud i området og tog de sidste billeder.
Vores 50er bryllup - del 2 Amalie skulle selvfølgelig også med på et at af billederne, hun er det mest fantastiske kvindemenneske.

Derefter blev det vores tur
Vores 50er bryllup - del 2

Vores 50er bryllup - del 2

Vores 50er bryllup - del 2

Vores 50er bryllup - del 2

Vores 50er bryllup - del 2Derefter var det tid til at gå tilbage til festen og få et glas bobler.Vores 50er bryllup - del 2Vi havde pyntet 5E med alverdens papirspynt fra Søstrene Grenes og Tiger, og havde malet små tavler med vores hashtag #alexiaogjesper
Vores 50er bryllup - del 2Intet andet end love!

Vores fotograf satte en fantastisk “Photobooth” op som gæsterne benyttede sig af.
Vores 50er bryllup - del 2

Vores 50er bryllup - del 2

Vores 50er bryllup - del 2Efter photoboothen var blevet prøvet af og forret og snack spist stående og afslappende, blev det tid til at sætte dig ned og talerne gik så småt igang.
Vores 50er bryllup - del 2 Jesper holdte tale for mig, og ramte ret præcist i sine udtalelser om mig. Det var utrolig rørende at høre sin mand fortælle hvor meget han elsker een – selvom man ikke tror det er muligt bliver man kun endnu mere forelsket end man var i forvejen.  Vores 50er bryllup - del 2
De krævede et ret følelsesladet stort kys – jeg er verdens heldigste kvinde, at jeg har fået min drømmemand.

Det var del 2 af billederne fra vores 50er bryllup – som jeg stadigvæk er en smule høj over, hvilket er præcis sådan som det skal være!

Tak for alle jeres lykkeønskninger <3

Translation: This is the second part of pictures from our fifties themes wedding, if you want to see the first part you can do so here. Our wedding was on the 16th of july, and the party was held in 5E in the meatpacking district of Copenhagen.

We had an amazing day – in case it wasn’t obvious from the pictures above.

 

Livet efter den bedste dag nogensinde

Best day ever

BEST – DAY – EVER, hang i baggrunden af vores bryllupslokation til brylluppet, meget passende synes jeg. For det var det nemlig, den bedste dag nogensinde, virkelig! Jeg smiler ved tanken om den dag, og folk fortæller mig at jeg lyser helt op, når jeg taler om brylluppet. For det gik nemlig godt alt sammen, heldigvis, og det er jo trods alt det vigtigste.

Vi har brugt de sidste 8 måneder på at planlægge det hele (hvilket for the record, virkelig er kort tid) og især 2 måneder før brylluppet lavede vi ikke andet end at planlægge, købe pynt, betale regninger osv. Nu er det hele nærmest overstået – vi er lykkelige, det er bestemt ikke det, men det er faktisk lidt svært at vænne sig til en dagligdag igen. Ja – det lyder måske nærmest lidt dumt, men jeg kan næsten ikke komme ind i en rutine der ikke involverer at tænke eller planlægge brylluppet. Derudover så savner mine aftener med bedste veninden som orkede at høre på alle mine bekymringer, tossede idéer eller googlede og pinnede løsninger til brylluppet selv under et absurd tidspres.

Jeg ved at jeg nok skal vænne mig til hverdagen igen, og den bliver endda mindre stresset, men det er lidt sjovt – og ret komisk, at noget som var så stressende at planlægge kan blive helt savnet, når det først er overstået.

Nu vil jeg kaste mig over planlægningen af rejsen til Hong Kong, og så vil jeg nyde den sidste del af sommeren, som jeg næsten har helt glemt her i planlægningen. Hvad har i brugt jeres sommer på?

Translation: It’s kinda hard to get back to reality, when you spent the last 8 months planning, googling, pinning, worrying about your wedding day. Happily our wedding day ended up being exactly the BEST DAY EVER. However, now that it’s over, i find it difficult to know what to do with my spare time – i actually miss the stressful planning, and i can’t get used to everyday life at the moment. I’m sure it will come back to me – but for now i’m just restless. It’s a good thing that i can plan the honeymoon instead, while i get used to my post wedding life – haha! As stupid as it sounds – i know!

 

 

Vores 50’er bryllup – del 1

vores 50'er bryllup

Så er første lille batch af billederne fra brylluppet gennemgået og redigeret – der er virkelig mange, og heldigvis mange fine i blandt. Så nu er det tid til at fortælle lidt om vores store dag.

Vores 50’er bryllup

D. 16 juli 2016 sagde min mand Jesper og jeg endelig ja til hinanden i Kongens Have i København. Det var en fantastisk smuk dag – kun med en smule regn. Vielsen foregik borgerligt, foran Rosenborg slot i Kongens have.

Vores 50'er bryllup - del 1 2

Vores 50'er bryllup - del 1 3
Inden Vielsen gik igang havde jeg været et smut forbi Hårlogen på Nørrebro hvor Anja havde sat mit hår og lagt min make-up – hun gjorde et fantastisk job. Jesper og jeg havde ikke set hinanden siden aftenen før og det var derfor en stor overraskelse da han så mig første gang. Min veninde Amalie var med mig hele tiden, og sammen tog vi en taxa frem til Kongens Have.

Kjolen er syet af  min venindes mor, jeg har selv udvalgt stof og bestilt blonder til formålet – den blev præcis som jeg havde drømt om. Hun gjorde et fantastisk stykke arbejde, og jeg er dybt taknemmelig.Vores 50'er bryllup - del 1 4Da jeg steg ud af taxaen var nerverne helt uden på tøjet, jeg kunne næsten ikke holde tårerne inde af ren nervøsitet og glæde over at skulle se min kommende mand. Jeg gik igennem gruppen af vores gæster og kunne ikke sige hej til dem – så ville jeg bryde ud i gråd.

Jesper stod og ventede på mig med ryggen til, imens jeg vandrede ned til ham.Vores 50'er bryllup - del 1

Vores 50'er bryllup - del 1Da han vendte sig om så han mig, kjolen, håret og make-uppen for første gang.Vores 50'er bryllup - del 7Efterfølgende blev der hilst på alle gæster, kysset og krammet og vi gjorde os klar til det blev vores tur til at blive viet.Vores 50'er bryllup - del 1Bedste veninden Amalie stod ved min side og beroligede mig – hendes venskab er fuldstændigt uvurderligt og hun har virkelig hjulpet mig igennem alt.Vores 50'er bryllup - del 1Efter omkring 15 minutters ventetid var det endelig vores tur til at sige ja til hinanden, og vi begyndte at gå op mod den mand som skulle vie os.Vores 50'er bryllup - del 1 10Det var både super skræmmende og spændende på samme tid – men mest af alt helt og aldeles det rigtige.Vores 50'er bryllup - del 1 1

Vores 50'er bryllup Da alle var ankommet gik vielsen igang. Manden som viede os hed Tobias, han var fantastisk og gav os et utrolig personlig vielse med masser smil og glæde.Vores 50'er bryllup - del 1 Ringene blev sat på.Vores 50'er bryllup - del 1 13og der blev kysset – endelig Hr. og Fru!Vores 50'er bryllup - del 1 14Det var ren lykke.Vores 50'er bryllup - del 1 15Ris blev selvfølgelig også kastet.Vores 50'er bryllup - del 1 Da vielsen sluttede blev vi hentet i 50’er biler, og kørt til Frederiksberg have for at få taget billeder.Vores 50'er bryllup - del 1 Vejen mod Frederiksberg have gav en masse dyt fra de andre biler = kys.Vores 50'er bryllup - del 1 og det var sidste del af den første del af vielsen – flere billeder kommer i næste del.

Vores vielse blev mere smuk end jeg havde turdet håbe på, både vores seje gæster som var mødt op i 50’er tøj, men også ham der viede os og den generelle stemning var perfekt. Det var en utrolig smuk dag – og jeg kan anbefale at blive gift i Kongens Have hvis man overvejer at benytte sig af Københavns tilbud om udendørs vielse.

Jeg er i hvert fald stadigvæk helt og aldeles høj på kærlighed – og smask forelsket i min mand, jeg kunne ikke være lykkeligere.

Translation: This is the first part of the images from our magic weddingday ind Rosenborg castle gardens on the 16th of july.