DIY laeder kamerarem alexiadahlcomJeg har længe gerne villet have en ny kamerarem til mit kamera, men jeg synes 400 kr. for en almindelig kamerarem er alt for dyrt, så jeg har aldrig fået købt en.

Derfor besluttede jeg mig for at det måtte være muligt at lave en enkel og pæn DIY læder kamerarem for langt mindre, og det havde jeg helt ret i! Så jeg smuttede i Skindhuset i København og købte en læderrem for 60 kr. og gik derefter igang med at lave remmen. Resultatet er jeg blevet ret tilfreds med – vil du lære hvordan du selv kan lave din egen rem? Så læs med her.

Det skal du bruge for at lave en DIY læder kamerarem

DIY læder kamerarem

  • Hammer
  • Revolvertang (80 kr.)
  • Nitter – jeg bruger 7mm. (20 kr.)
  • Nittestempel (20 kr.)
  • Læderrem (60 kr.)

Fra tidligere DIY projekter havde jeg allerede alt jeg skulle bruge, det eneste jeg har købt for at lave remmen er en læder rem – så jeg har altså lavet en kamerarem for 60 kr.

Sådan laver du din egen DIY læder kamerarem 

DIY læder kameraremStart med at måle læderremmen op så den passer til den længde du ønsker, og før remmen igennem kameraets remholdere.DIY læder kamerarem
Buk remmen op og lav nu hul med revolvertangen igennem begge remme.DIY læder kameraremSaml remmen så hullerne passer, og sæt nitterne i. DIY-laeder-kamerarem 2
Indsæt nitten i det nylavede hul – her er forsiden. Forsidenitten er lidt større end bagsidenitten, så det kan være nødvendigt at lave hullet på forsiden lidt større end hullet på den bagerste rem. DIY læder kameraremSæt bagsidenitten i på den anden side, så de to nitter klikker sammen.DIY læder kameraremPlacér nu nittestemplen oven på forsidenitten, og bank hårdt, har du banket hårdt nok er bagsidenitten blevet flad, og lukker sig sammen med den anden nitte. Gentag på den anden side.DIY-laeder-kamerarem-faerdig-compressor-2And that’s it! Så har du lavet din egen DIY læder kamerarem for ingen penge!

Translation: How to do a DIY leather camarastrap, for less than 10$.