DIY - Læder loftophæng til planter

Ideen til denne DIY, kom faktisk efter at have besøgt en interiør butik som havde noget lignende hængende – dog til en pris af 1500 kr. Det blev Jesper og jeg hurtigt enige om at vi kunne gøre bedre og billigere(!!) og vi havde absolut ret.

Vores løsning er lavet med henblik på planteophæng, men den kunne også sagtens bruges som en garderobestang med læderophæng, eller noget helt andet.

Her kommer i hvert fald min vejledning til: DIY – Læder loftophæng til planter

Skær pinden i korrekt størrelse og puds med sandpapirSkær pinden til så den passer til de mål du ønsker, og slib pinden godt med sandpapir.

Mal pinden med olie, gentag hvis nødvendigtMal pinden med olie – jeg bruger Junckers Rustik bordpladeolie i farven Valnød, gentag hvis nødvendigt.

Husk at give begge sider, drej pinden jævnligt og fordel olien så den ikke danner plamager.

 Efter 30 minutter kan du tørre pinden af, hvis du stadig ikke er tilfreds kan du give pinden endnu en omgang. Lad pinden tørre mindst 2 timer før du bruger den, og helst natten over.

Før og efterFør og efter – ret stor forskel ik?

DIY værktøjetFind nu værktøjet frem: Læderrem, pind, hammer, hultang, værktøj til snørering, stempel, nitter, snøreringe og kroge til ophæng.

mål og lav hulFind pinden frem, mål op og lav hul med hultangen – brug samme størrelse i hultangen som dine nitter.

put nitterne i og hammer dem på pladsPut nitterne i hullet og bank dem sammen med hammeren.

Lav nyt hul til snørering Lav nu et nyt hul til snøreringen i den anden ende – du skal sikre at snøreringen er nået igennem begge huller inden du hamrer den på plads.

Bank nu snøreringen på pladsBank nu snøreringen på plads – det er vigtigt du har det rigtige værktøj (koster små 25 kr.).

Sæt læderremmen på pladsGør det samme ved den næste læderrem, sku en krog fast i loftet og hæng nu din pind op.

DIY - Læder loftophæng til planterNår du har sikret den hænger som den skal kan du fylde planter på (eller andet du nu måtte have lyst til).

Før og efter

Jeg er vild med det! Synes det er så fint, jeg har hængt planterne i planteophæng, du kan se min tidligere DIY – Hængepotte med lædersnører for vejledning i at lave dem.

Pris:

Pind – Købt i Silvan for 45 kr.
Læderrem (rest) – Købt i Skindhuset 120 kr.
Rustik bordpladeolie fra Juncker – 129 kr. (rest)
Nitter – 20 kr.
Snøreringe – 16 kr.
Værktøj til snøreringe – 25 kr.

Derudover skal du måske bruge sådan noget som hultang, kroge, sav mm. mange dele (nitter, værktøj osv) vil man jo have rigeligt af til de næste mange DIY projekter, jeg havde både læderrem, hultang og nitter tilovers fra min DIY: Spejl med læderrem fra sidste år.

Translation: DIY – leather ceiling hanging rack for plants, please use the translate widget for more detailed guidance.