diyskrivebordJeg er startet en officiel krig mod vores IKEA møbler herhjemme… det betyder at Ikea møbler er velkomne i det omfang at de er eller kan blive pæne at se på.

Med den livsfilosofi var det end of life for vores de-skal-bare-være-her-indtil-vi-køber-noget-pænere møbler ud, og dermed også det grimme gamle skrivebord fra Ikea. Med de ord er det nu blevet tid til en ny DIY – lav dit eget skrivebord.

Vi startede med at købe en egetræs bordplade fra Silvan og efter megen søgen frem og tilbage (for sådan nogen bordben skal jo passe med dybden på bordpladen) endte vi med at købe bordbukkene “Finnvard” fra Ikea, med den forudsætning at de skulle males, bejdses eller olieres i en anden farve.
DSC_9258Efter lidt snak, kærlig uenighed og overvejelser blev i enige om at vælge Junckers rustik bordplade olie i antracitgrå, en mørk gråblå farve.
DSC_9225Den lyse bordbuk er før olien blev påført, og den mørke er efter olien har trukket i 30 minutter og tørret af.
DSC_9253Efterfølgende er det bordpladens tur, bordpladen slibes med sandpapir hvor det findes nødvendigt.
DSC_9265Olie påføres præcis som på bukkene.
DSC_9274Det resterende olie tørres af efter 30 minutter.DSC_9277Der måles op til ben og benene skrues fast i bordet for at sikre stabilitet, bordpladen kan også nøjes med at ligge oven på bukken.DSC_1352Til sidst endte vi med dette resultat, jeg er utrolig tilfreds med resultatet, synes det blev super fedt med det mørke rå træ og de praktiske bordbukke. Vores største udfordring var at finde bukke som passede i bredden af bordpladen som kun var 62 cm. Derfor savede vi en smule af  bordbukkene for at få plads.

Bordplade: 600 kr.
Bordbukke: 2X250 kr.
Bordpladeolie: 129 kr.

Pris i alt: 1229 kr.  

Bedst af alt er følelsen af et helt nyt rum.. jeg elsker det!

Translation: DIY – officetable.