Jeg tror at alle katteejere kan blive enige om at vi elsker vores katte, men ikke deres kattebakke, hverken udseendet, kattegruset eller den “odeur” der følger med. Derfor har jeg længe tænk på at skjule det skrummel af en kattebakke så det ikke var synligt i dagligdagen.

Ideen var at lave en kisteagtig løsning og benytte en døråbning i vores  kontor som i forvejen var lukket af, på den måde ville den ikke fylde helt så meget. Det skal nok nævnes at jeg har et ret stort kattetoilet og derfor var nødt til at lave kassen omkring den ret stor.

Vi besluttede os for følgende opsætning:

kattetoiletOprindeligt var tanken kun at toilettet skulle åbnes oppefra, men det fungerede ikke med kattetoilettet og vi ændrede den derfor således at der kunne åbnes både forfra og fra toppen. Selveste kisten skulle bestå af træplader og låget af træbrædder.

Skjuler til kattetoilet materialer:

1 Finér plade 12 mm.
3 Træbrædder4 hængsler
Masser skruer både korte og lange
Hvid træmaling
Bejdse (vi valgte teak, for mørkere effekt på træbrædder)
Kattelem
Lak
2 køkkenlågemagneter
Sandpapir

Nice to have:
Stiksav – alternativt kan man betale for udskæringerne
Boremaskine
Træfil

DSC_8855

DSC_8864Vi startede med pladen og lavede de 5 udskæringer til bund, forside/bagside og siderne.
DSC_8862Da alle plader var udskåret blev de samlet.
DSC_8871Derefter skulle lågen til kattelemmen saves til, i den kattelem vi købte var der en skabelon til størrelsen, det hjalp os en del.DSC_8878
Så skulle der males.DSC_8917
Efterfølgende savede vi træbrædder til og samlede dem, for at gøre træet mørkere og mere rustikt anvendte vi bejdse, hvilket var overraskende let af anvende. Bejdse kommer i pulverform og blandes med vand eller sprit afhængig af produktet, efterfølgende påføres det med pensel og tørres af efter 2 minutter.  DSC_8933Til sidst sluttede vi låget af med en mat gulvlak.
DSC_8955Til sidst endte låget sådan her, noget mørkere og mere rustikt end de kedelige hvide brædder.DSC_8958Låger sættes på med hængsel og låget i forsiden sættes fast med magneter for at holde lågen på plads.DSC_8963

DSC_8965Og til sidst endte vi med dette resultat.

Personligt er jeg godt tilfreds med resultatet! Kattene bruger lågen fint og mængden af grus er minimeret – dertil kommer der at vi nu slipper for at se på det store skrummel i lejligheden og det er da i sidste ende bedste resultat.

Prisen for ovenstående blev omkring 5-600 kr. desværre en lidt dyr omgang, men igen, uden tvivl det værd.

Alt materiale bør kunne købes i almindelige byggemarkeder, vi brugte Silvan da det ligger nærmest, men der kan sikkert spares lidt kroner hist og her andre steder.

Hvad synes i om ideen?

Translation: I love my cats but i hate the cat toilet, so we built this furniture to hide it, i’m really satisfied with the result!