Min nye Ideer kamerataske

ideer-kamerataske-1Selvom mit kamera ikke er så stort, så har jeg relativt meget kameraudstyr. Jeg har bl.a. 6 objektiver, og vil som regl gerne have minimum to objektiver med mig.

Men… hvorfor er kameratasker så grimme? – og dem der ikke er nær så grimme er både lidt for store og lidt for klodsede, eller ikke specielt praktiske? Derfor fik jeg nærmest julelys i øjnene da jeg fandt en af de pænere og mere stilede kameratasker i nyere tid.ideer-kamerataske Denne her er fra mærket Ideer, og den er en af købene fra Hong Kong. Den er ultra praktisk, med massevis af lommer og plads til et stort objektiv plus 1-2 andre (og kamera selvfølgelig), sidst men ikke mindst, så er den vandtæt.

Derudover så synes jeg faktisk ikke at den er grim – hvilket trods alt må være et plus for sådan en kjoleprinsesse som jeg. Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg er forfængelig nok til at synes at en grim kamerataske crasher mit outfit, når man nu engang er så kameratosset som jeg!

Har i en pæn kamerataske? Eller betyder det ikke så meget for jer?

Translation: This is my new camera bag from Ideer, i got it in Hong Kong when i searched for a nice and pretty bag thar would still be practical – and not crash my outfit. I’m really satisfied with this bag since it fulfills my need, and it’s still really cute to look at. – What do you think?

 

DIY læder kamerarem

DIY laeder kamerarem alexiadahlcomJeg har længe gerne villet have en ny kamerarem til mit kamera, men jeg synes 400 kr. for en almindelig kamerarem er alt for dyrt, så jeg har aldrig fået købt en.

Derfor besluttede jeg mig for at det måtte være muligt at lave en enkel og pæn DIY læder kamerarem for langt mindre, og det havde jeg helt ret i! Så jeg smuttede i Skindhuset i København og købte en læderrem for 60 kr. og gik derefter igang med at lave remmen. Resultatet er jeg blevet ret tilfreds med – vil du lære hvordan du selv kan lave din egen rem? Så læs med her.

Det skal du bruge for at lave en DIY læder kamerarem

DIY læder kamerarem

  • Hammer
  • Revolvertang (80 kr.)
  • Nitter – jeg bruger 7mm. (20 kr.)
  • Nittestempel (20 kr.)
  • Læderrem (60 kr.)

Fra tidligere DIY projekter havde jeg allerede alt jeg skulle bruge, det eneste jeg har købt for at lave remmen er en læder rem – så jeg har altså lavet en kamerarem for 60 kr.

Sådan laver du din egen DIY læder kamerarem 

DIY læder kameraremStart med at måle læderremmen op så den passer til den længde du ønsker, og før remmen igennem kameraets remholdere.DIY læder kamerarem
Buk remmen op og lav nu hul med revolvertangen igennem begge remme.DIY læder kameraremSaml remmen så hullerne passer, og sæt nitterne i. DIY-laeder-kamerarem 2
Indsæt nitten i det nylavede hul – her er forsiden. Forsidenitten er lidt større end bagsidenitten, så det kan være nødvendigt at lave hullet på forsiden lidt større end hullet på den bagerste rem. DIY læder kameraremSæt bagsidenitten i på den anden side, så de to nitter klikker sammen.DIY læder kameraremPlacér nu nittestemplen oven på forsidenitten, og bank hårdt, har du banket hårdt nok er bagsidenitten blevet flad, og lukker sig sammen med den anden nitte. Gentag på den anden side.DIY-laeder-kamerarem-faerdig-compressor-2And that’s it! Så har du lavet din egen DIY læder kamerarem for ingen penge!

Translation: How to do a DIY leather camarastrap, for less than 10$.

Mit kamera: Olympus Pen E-PL7 og kameratilbehør

Mit kamera Olympus Pen E-PL7 og tilbehørPå det sidste har jeg fået en hel del spørgsmål til hvilket kamera jeg bruger, så jeg synes det er på sin plads at vise jer mit kameraudstyr frem.

Jeg er den meget lykkelige ejer af et Olympus Pen E-pl7 som jeg købte i januar 2015, kort tid inden det blev det helt store bloggerkamera og meget populært i blogverdenen. Når jeg taler med andre kameraenthusiaster undrer de sig lidt over mit valg, netop fordi det har fået tildelt titlen “bloggerkamera”, hvilket (misforstå mig ikke) for nogen godt kan have en lidt negativ klang.

For mig er mit Olympus Pen E-PL7 så meget mere end bare et bloggerkamera, det er faktisk et super godt kamera – især hvis du lærer at bruge det korrekt, og køber passende tilbehør til det.

Olympus Pen E-PL7 med Olympus 14-42 mmOlympus Pen EPL-7 er et systemkamera – det bedste fra to verdener

Så hvad er det for en sag vi har med at gøre her? Kameraet er et micro four third systemkamera, hvilket er en blanding mellem et spejlrefleks og et digitalkamera. Det fantastiske her er, at man får det bedste fra begge verdener, et lækkert lille kamera, men med masser indstillingsmuligheder og med mulighed for at skifte objektiv – JEG ER FAN!

Jeg købte mit Olympus Pen E-PL7 i en af mine lokale favoritbutikker, ved navn Photografica, på en sidegade til strøget. Jeg valgte at købe det lokalt fordi jeg gerne vil støtte butikkerne, ellers kan de jo ikke overleve, dee er enormt søde i butikken og besvarer gerne spørgsmål. Fordelen ved at købe i butik er, at man får muligheden for at have kameraet i hånden, og kan prøve forskellige objektiver, noget jeg klart vil anbefale, hvis man overvejer kameraet.

Kameraet er virkelig fantastisk, og jeg har faktisk valgt at sætte mit spejlrefleks til salg for at fokusere på det her kamera i stedet. Det er super let at bruge, altid nemt at have i tasken, og man kan indstille alt man har brug for, som fx. lukketid, ISO, Blænde osv. På den måde får man alle fordelene man kender fra et spejlrefleks, blot i mindre skala.

Olympus Pen E-PL7 egner sig også godt til videoer, og har en skærm der kan tippes 180 grader, hvilket betyder at der er… wait for it… SELFIE funktion. Det kan være praktisk i visse situationer, men ikke den funktion jeg bruger mest – men det er jo især praktisk til videoer.

Wi-Fi funktionen på Olympus Pen E-PL7
Wi-Fi funktionen på Olympus Pen E-PL7

En af de funktioner jeg er gladest for, er uden tvivl Wi-Fi funktionen. Wi-Fi funktionen i Olympus Pen er genial, jeg bruger den ofte når jeg har taget et lækkert billede jeg vil have på instagram. Her kan jeg ved hjælp af en app på min telefon tilslutte mig kameraet, og derigennem overføre billeder direkte til min telefon med det samme.

Det er SÅ smart, når man er på farten, og har gjort det meget sjovere at tage billeder der kan bruges med det samme.

Selfiefunktion paa Olympus Pen E-PL7
Skærmen på Olympus Pen E-PL7

Skærmen på Olympus Pen E-PL7 kan som nævnt tidligere tippes 180 grader, hvilket er ret praktisk. Både når man vil tage billeder af noget hvor man skal langt ned eller højt op, men også hvis man godt kan lide selfie funktionen – det er jo praktisk. Skærmen har touch funktion, og man kan med sin finger vælge fokuspunkt og tage billedet direkte på skærmen. På den måde sikrer man altid, at netop det man ønsker skal være i fokus, også er i fokus på billedet – super smart, jeg bruger det meget.

 Skaermen paa Olympus Pen E-PL7
Sådan bruger jeg Olympus Pen E-PL7

Jeg bruger ALDRIG auto funktionen på kameraet, men bruger programmet M som giver mulighed for at styre Aperture (blænde) og shutterspeed (lukketid). Derudover har jeg indstillet FN knappen (en knap som du selv kan vælge hvad skal bruges til), til at styre ISO. På den måde kan jeg justere næsten alt på kameraet hver gang, og få den type billeder som jeg synes om. Autofunktionen vil altid give middelmådige billeder, som kan bruges til det meste, men man kan aldrig blive en god fotograf hvis man kun skyder billeder på auto funktionen. Det er heldigvis ikke så svært når man først forstår det, lad dig ikke skræmme af det.

Tip: Er du endnu ikke super skarp i lukketid, ISO og blænde? Helt i orden, brug autofunktionen til at tage et billede, kig derefter på specifikationerne på billedet og indstil kameraet med de samme indstillinger – samme lukketid, iso blænde osv. så lærer du selv at indstille.

Mit tilbehør til Olympus Pen E-PL7

Olympus Pen Zuiko objektiver og Panasonic’s Lumix objektiver, derfor har jeg objektiver fra begge.

Olympus Pen E-PL7 med Olympus 14-42 mm.jpg
Olympus Pen E-PL7 med Olympus 14-42 mm.

Med mindre du kun køber Olympus Pen huset, følger der et standardobjektiv med kameraet. Det er OK, men heller ikke mere end det. Jeg fandt meget hurtigt ud af at det ikke leverede den form for billeder som jeg kan lide, så det blev ikke til mange billeder før objektivet blev opgraderet.

Objektivet er et 14-42 mm. så du kan få mange forskellige type af billeder, men objektivet er ikke decideret lysstærkt blænden er 3,5-5,6. For mit vedkommende er objektivet bedst til udendørsbrug, men er man ikke så kræsen som jeg, eller er lyse billeder ikke et must er det et OK objektiv.

Billeder taget med Olympus Pen E-PL7 og Olympus 14-42 mm.:

Olympus Pen E-PL7 med Panasonic Lumix 20mm
Olympus Pen E-PL7 med Panasonic Lumix 20mm.

Der gik ikke mange dage fra jeg købte kameraet, til jeg købte dette Panasonic Lumix 20mm. objektiv  til kameraet. Det er et virkelig godt objektiv, og dækker  behovet for 90% af mine billeder, det er mere lysstærkt og har en bedre “afstand” når jeg skal tage billederne (så jeg hverken skal gå for langt frem eller tilbage når jeg benytter mig af objektivet).

Min fotostil er lysstærke billeder, med en kraftig bokeh (den slørede baggrund). Derfor er det vigtigt for mig, af have et objektiv med fast brændvidde, og mulighed for lav blænde. Med de krav er mit 20mm. et perfekt objektiv.

Olympus har sit eget 25mm. som er et rigtig godt alternativ, men jeg købte mit objektiv brugt til en god pris.

Har man lyst til at købe et Olympus Pen kamera, vil jeg anbefale at man også køber enten samme Panasonic Lumix 20mm. eller Olympus 25mm., med en af disse objektiver vil stort set alle behov være dækket ind.

Billeder taget med Olympus Pen E-PL7 og Panasonic Lumix 20mm.:

Olympus Pen E-PL7 med Olympus 45 mm
Olympus Pen E-PL7 med Olympus 45 mm. 

Efter lidt tid med mit 20mm. objektiv, udvidede jeg samlingen med et Olympus Pen Zuiko 45mm. objektiv. Det er virkelig lækkert, og lysstærkt og tager fantastiske portrætbilleder, jeg bruger det ikke i samme omfang som mit 20mm., men det er rigtig godt at have i baghånden.

Et 45mm objektiv betyder at motivet du tager billede af kommer meget tæt på, så du skal ret langt væk med kameraet for at få et brugbart billede. Derfor er det sjældent egnet til indendørsbrug – medmindre du har meget plads.

Objektivet er til gengæld ret billigt i forhold til kvaliteten og kan købes for ca. 2000 kr. – men, det kan ikke erstatte et godt standardobjektiv, så start ikke med dette objektiv.

Billeder taget med Olympus Pen E-PL7 og Olympus 45 mm.:

Olympus Pen E-PL7 med Panasonic Lumix 14 mmOlympus Pen E-PL7 med Panasonic Lumix 14 mm. vidvinkel objektiv: 

Mit 14 mm. er mit vidvinkel objektiv, jeg har endnu ikke brugt det så meget da jeg kun har haft det i 2 måneder. Objektivet bruges til billeder hvor jeg skal have alt i fokus, fx. bybilleder, høje bygninger og den slags. Objektivet har lidt mere afstand fra motivet end mit 20mm. og kan derfor snildt bruges indendøre. Blænden er ned til 2.5 og er derfor i den lysstærke ende, og kan også lave en god bokeh effekt.

Objektivet koster et sted mellem 3600-4200 kr. og er ikke avanceret at bruge.

Billeder taget med Olympus Pen E-PL7 med Panasonic Lumix 14 mm:

Olympus Pen E-PL7 med Olympus 60 mm
Olympus Pen E-PL7 med Olympus 60 mm. makro objektiv: 

Jeg har længe haft et ønske om at udvide min samling af objektiver med et makro objektiv, så jeg kan tage billeder helt tæt på, og var så heldig af få et 60 mm. makro objektiv i fødselsdagsgave i januar. Objektivet er et rigtig lege-objektiv, man kan komme helt tæt på motivet og se detaljer som man aldrig ville kunne se med det blotte øje. Men man kan også tage pæne makro billeder på afstand. Jeg skal have leget meget mere med det, nu hvor det er blevet forår og der er andet end vand og sne i naturen.

Objektivet er ikke et begynder objektiv, man skal vide en del om de manuelle indstillinger på kamera objektiv for at få taget ordentlige billeder, og det kræver en del manuel fokus, men når man først har styr på den del, er det et rigtig sjovt objektiv.

Objektivet koster et sted mellem 35-3700 kr.

Billeder taget med Olympus Pen E-PL7 og Olympus 60 mm.:

Andet tilbehør:

Nissin DI466 til Olympus Pen E-PL7
Nissin DI466 til Olympus Pen E-PL7

Mit seneste køb til samlingen er min Nissin DI466 flash. Den er især lækker om vinteren når der altid er mørkt. Flash.. eller blitzen som det vel hedder på dansk, sættes på kameraet samme sted som den medfølgende mini-blitz. Når den først er sat på, er der ikke meget der skal indstilles. Blitzen kan skyde lige ud, skråt eller op. Den skyder automatisk når du tager billedet, og er i det hele taget super let at bruge.

Flashen er købt ved Foto/C på Holbergsgade i København til små 700 kr. 

Olympus Pen E-PL7 uden og med Nissin DI466

Olympus Pen E-PL7 uden og med Nissin DI466

Jeg håber det gav lidt indsigt i kameraet, jeg kan varmt anbefale kameraet – både til bloggeren, nybegynderen eller kamera entusiasten som er træt af at bære rundt på et upraktisk spejlrefleks.

Når man først lærer kameraet at kende, så skal man nok få nogen fantastiske billeder.

Translation: This is a blogpost about my micro four third camera Olympus Pen E-PL7, my 5 lenses and my Nissin flash. Please use the translate function in the sidebar.

Oh baby it’s cold outside

oh baby its cold outside
oh baby its cold outside1
oh baby its cold outside2
oh baby its cold outside3
oh baby its cold outside4
oh baby its cold outside5
oh baby its cold outside6Billeder taget med Olympus Pen E-PL7 og mit Lumix 20 mm. objektiv

De sidste mange uger har vi boet i ruiner herhjemme, vi har fået skiftet vinduer og efterisoleret vores lejlighed, hvilket har medført en del frustrationer og ikke mindst store mængder af stress over nogen ret uduelige håndværkere som er umulige at lave aftaler med og arbejder utroligt langsomt.

Så da vi i fredags satte os ind i toget mod mine forældre, var det endelig som om der kunne slappes lidt af – noget som jeg har haft brug for i flere uger. Det blev til et par gode og kolde (som i virkelig kolde) gåture, men til gengæld også nogen ualmindeligt fine billeder med frost overalt i naturen – lige til at blive forelsket i.

Nu må vi bare glæde os til sidste etape med håndværkere og håbe på at det går godt – jeg ser i hvert fald utroligt meget frem til at få min stue og energi tilbage igen.

Translation: The last few weeks have been quite hard and very stressfull, mostly due to the craftsmen currently working in our apartment. They are almost impossible to work with and very very slow. This have caused a lot of stress for us – but we are now looking very much forward to the last week of the renovation. 

This weekend was spent with my parents in their house in Sweden where we also took these beautiful pictures in the very cold and frozen nature, but spending some time away from our apartment was just what we needed. 

Portræt objektiv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har forkælet mig selv igen og købt endnu et objektiv til samlingen – et jeg har kigget efter noget tid, nemlig et 45mm portræt objektiv. Egentlig ville jeg have købt et lignende objektiv til mit spejlrefleks kamera, men nu valgte jeg i stedet at købe et nyt systemkamera, og har derfor købt et 45mm Zuiko objektiv.

Jesper prøvede det af i lørdags og det kom der disse 3 fine billeder ud af, jeg synes det er nogen ret fine billeder – er vild med den slørede baggrund, og så er det knivskarpt. Ulempen er selvfølgelig at det ikke kan bruges i alle situationer da det ofte er alt for “tæt på” i forhold til mit 20mm. men til portrætter er det helt perfekt.

Translation: I bought a new lens for my Olympus Pen – a Zuiko 45mm, Jesper took a few pictures and this was the result – i love the results from this lens. 

35mm Nikkor F1.8/G …også kendt som kærlighed ved første blik.

DSC_2988 - Version 2

DSC_3048 - Version 2

DSC_3086

DSC_3191

DSC_3196

DSC_3207

DSC_3178

DSC_3248

DSC_3289

DSC_3321

DSC_3335 - Version 2Jeg har været ude og afprøve mit nyeste objektiv 35mm Nikkor F1.8/G som jeg fik i fødselsdagsgave af Jesper. Normalt bruger jeg mit 50mm, som tager nogen fede billeder – det er lysstærkt og så har det en fedt bokeh effekt (bokeh er det slørede bag ved det som er i fokus). Problemet er bare at det oftest er FOR tæt på, så tæt på at man ikke kan tage billeder af sin mad på restaurant uden at sidde på skødet af nabobordet.

Så kort historie lang – nu kan jeg endelig bruge mit kamera til flere hverdagsbilleder igen. Objektivet er fra Nikon og koster kun 1400 kr. så det er i den meget prisvenlige ende. Det er “what you see is what you get”, ment som at du kommer hverken tættere eller længere fra dit motiv, men det du ser er ca. samme afstand som det kommer til at fremgå på billedet.

Jeg elsker det i hvert fald, alle billeder er taget med 35mm objektivet – hvad synes i?

Translation: Pictures taken with my new Nikon lens 35mm Nikkor F1.8/G, i really like how it’s the perfect distance compared to my 50mm which i used to use. I’m in love!