Jeg tillader mig lige at være lidt selvfed et øjeblik, for jeg er lidt stolt af mig selv idag. Jeg er en af de personer som er fuldstændigt ukontrolleret panisk angst for tandlæger. Det hænger sammen med en del dårlige oplevelser ved skoletandplejen, og mit seneste besøg ved tandlægen for 5 år siden resulterede i en meget smertefuld tandudtrækning.

Efter 5 år var jeg selvsagt ret bange for tandlægen, men jeg tog mig alligevel sammen og bestilte en tid. Jeg gik med frygten for tandlægetiden i 10 dage før jeg sagde noget til Jesper, for når man først siger det højt er der ingen vej ud af aftalen længere. Jesper støttede mig selvfølgelig og hjalp mig op til tandlægen som var fantastisk sød og virkelig god til tandlæge forskrækkede mennesker som mig selv.

Han undersøgte mine tænder og var tålmodig og beroligende, jeg fik taget billeder af tænderne og til min store overraskelse var der intet akut der skulle laves. Jeg har en plombe som er knækket en smule af, og et mellemrum fra tandudtrækningen der skal klares – THATS IT!

Jeg er så stolt af mig selv, nuvel det bliver ikke gratis at få lavet de to ting der skal laves – men det kommer heller ikke til at ruinere mig. Jeg er lykkelig, og glad for at alle de underlige ting jeg gør for at undgå huller rent faktisk virker – og ikke mindst at jeg ikke behøver at få hjertebanken ved tanken om tandlægen lige nu, og det føles fantastisk.

Er i lige så bange for tandlæger som jeg?

Translation: I’m so proud of myself today, for the first time in 5 years i went to the dentist. More scared of dentist than words can describe. The dentist was really kind and actually told me that i did not have any new cavities. I had a filling with a small part broken off, and a gap between a tooth that needed filling (from old tooth extraction). But other than that i’m fine. I’m sooooo happy and relieved.