Jeg ved ikke hvor meget danskerne er blevet informeret om Emporia, men Emporia er Skandinaviens største shoppingcenter som slog dørene op d. 25. oktober, centeret ligger ca. 10 km uden for centrum af Malmø, men med meget gode shoppingmuligheder. Den letteste måde at komme til Emporia på er ved at stå af på Hyllie station som er den første station når man kommer til Sverige, den ligger lige på den anden side af Øresundsbroen (dvs. 10 minutter fra Københavns lufthavn og ca. 25 minutter fra Københavns hovedbanegård).

Emporia er enormt smukt og gennemført, centeret er nyt og flot og man glemmer alt om finanskrisen når man ser så smukt et shoppingcenter, i Malmø bor vi tæt på et stort shoppingcenter der efterhånden har flere lukkede en åbne butikker (hej finanskrise), men i Emporia er der intet mindre end 93000 m2 shoppingcenter med omkring 200 butikker, der åbner hele tiden flere og rigtig mange fine butikker som jeg aldrig har set i København eller Malmø.

Idag var mit første besøg i Emporia, og jeg fik også købt et par ting med hjem som jeg viser en af dagene, men jeg vil blot opfordre jer til at slå et smut forbi Malmö til julegaveshopping, for her er der ude tvivl de bedste shoppingmuligheder jeg før har set.

God viden hvis du overvejer at besøge centeret:

  • Tag toget fra København mod Malmö (kører hver 20. minut) billet kan købes ved DSB
  • Køb en returbillet da billetten er billigst fra Danmark.
  • Rejser i 2 sammen kan det svare sig at købe en duo billet som giver rabat, spørg i DSB kiosken. (84 kr. for enkelt alene billet 136 kr. for duo billet pr. vej)
  • Du kan bruge dit visakort fuldstændig problemfrit herovre, men det koster omkring 40 kr. i gebyr hvis du hæver hæveautomater.
  • Sverige har ingen lukkelov, så centeret har åbent alle dage fra 10-20
  • Emporia ligger 10 min fra Malmø centralstation og 5 min. fra Triangeln st. som er midten af Malmø, så man kan let komme videre herfra og se Malmø by hvis man ønsker dette.
Vil du vide endnu mere, så besøg centerets hjemmeside her
Har du spørgsmål så skriv dem endelig i kommentarfeltet.

Translation: Today my boyfriend and i went to Emporia, it’s a new shopping mall 10 km. from the center of Malmö, it’s amazing and beautiful. Emporia have around 200 stores, so there is a really good chance to find whatever you need.


Tags: , , , ,