2012-02-29 09.28.20-4

2012-02-29 07.14.30 kopi

2012-02-29 07.42.44 kopi

2012-02-29 08.10.40-1 kopi

2012-02-29 09.27.28-2 kopi
2012-02-29 08.05.52

Billederne er desværre lidt mørke og grumsede da jeg endnu ikke havde helt styr på det nye kamera og jeg stadig nægter at tage billeder med blitz på restaurant.

Vores sidste aften i Berlin skulle bruges på at spise ude, vi havde hurtigt googlet gode restauranter i Berlin og fundet restauranten Entrecôte som ligger i hjertet af Berlin, ja faksisk nærmest i Check-point Charlie’s baghave.

Egentlig var vi taget til restauranten allerede fredag aften, men der kunne vi tidligst få plads kl. 21, det kunne vores sultne maver ikke helt overkomme, så vi valgte i stedet at reservere bord til dagen efter. Vi kunne se på døren at der var et klistermærke om “Michelin runner up” som skulle betyde at restauranten absolut er et besøg værd hvis man er i byen, nok også derfor man skal bestille plads på forhånd.

Stedet er enormt hyggeligt og fransk indrettet, tjenerne er søde og rigtig gode til engelsk, noget som vi hurtigt lærte man ikke kan forvente alle steder i Berlin. Vi kiggede på menukortet og blev hurtige enige om at vi ville spise fransk og ikke steak – hvilket jeg ellers er sikker på et sted med navnet Entrecôte sikkert godt kan find ud af.

Valget faldt på 2 foretter (vi er ikke helt normale) og en hovedret.

Forret 1: Røget laks med pommes rösti, creme fraiche og peberrodcreme. Enormt lækkert, laksen smeltede på tungen og hele sammensætningen var fantastisk, prisen: €11,5

Forret 2: Fransk løgsuppe. Man kan ikke sige man vil spise fransk og ikke prøve den franske løgsuppe. Løgsuppen var rigtig lækker, jeg har aldrig smagt det før så det var lidt et sats, jeg kunne desværre ikke spise op da den lige blev tung nok for mig, men det er noget jeg gerne prøver igen, og kan bestemt også anbefales, prisen: €7

Hovedret: Coq au Vin med kartoffelmos. Igen heller ikke noget jeg har prøvet før, men absolut lækkert, rigtig mør og hele sammensætningen var perfekt. Jeg har hele livet været en kæmpe kræsenpind så det er først nu jeg er begyndt at smage mange af de ting jeg aldrig har smagt før, prisen €13,5

Alt i alt vil jeg absolut anbefale dig at tage på Entrecôte hvis du skal til Berlin maden er god og priserne er virkelig gode, en ting er helt sikkert Jesper og jeg skal på Entrecôte næste gang vi er i Berlin.

Entrecôte
Schützenstrasse 5
10117 Berlin – Mitte
www.entrecote.de

Translation: When Jesper and i went to Berlin in december we decided to go out and have a nice dinner, we found a restaurant named Entrecôte in the middle of Berlin, right nearby Check-point Charlie. We ate salmon, french onion soup and coq au vin, it was a really good experience and we would love to come back the next time we’re in Berlin.