Mit mastercard ligger stadig i fryseren for at køle ned efter vores tur, selvom man fortæller sig selv at man ikke kommer til at bruge så mange penge som de siger – så er det ikke tilfældet. Alt er så meget billigere og udvalget er bedre, så jo… du kommer unægteligt til at bruge penge – og måske også lidt flere end du troede.

Inden afrejse forberedte jeg mig og skrev adressen ned på butikker jeg gerne ville besøge – rockabilly butikker i New York  var selvfølgelig højest på listen, så jeg kunne få mig et par (eller 4) kjoler med hjem – bland andet denne.

Der kommer en samlet New York guide inden længe, men jeg synes at butikkerne her fortjener deres helt eget indlæg.

Tatyana (Bettie Page):

DSC_1586Tatyana er den største rockabilly butik i New York, de har et ret stort udvalg af kjoler, nederdele, bluser og accessories inden for rockabilly/pinup genren. Jeg købte 4 kjoler med hjem fra butikken efter at have prøvet tæt på samtlige kjoler i butikken. Personalet er vanvittigt søde og servicemindede og vil virkelig gøre alt for at hjælpe dig. Kjolerne koster typisk mellem 100-160$ så det er ikke billige kjoler, til gengæld er de vanvittigt smukke og i god kvalitet.

Har du kun tid til et enkelt besøg i en rockabilly butik, er Tatyana helt sikkert stedet at besøge, jeg garanterer dig en god oplevelse.

Tatyana – 303 Bowery St – New York – www.tatyana.com

Subway: F: 2 Ave.  4/6/6X – Bleecker St. B/D/F/M Broadway – Lafayette St.

Bonusinfo: Er du alligevel i området så afsæt lidt tid til frokost eller aftensmad, butikken ligger i East Village som bugner af hyggelige spisesteder.

Enz’s:

DSC_0476Enz’s  er en anden butik lige efter mit hjerte, desværre ikke så stor men godt indhold og variation mellem mange forskellige mærker. Enz’s har to butikker i New York, én i East village og én på Brooklyn i Park Slope området som er lidt større. For at komme ind i den i East village skal man banke på døren, hvilket er lidt underligt, men når man først er inde vil man finde utrolig mange kjoler på meget lidt plads, kjolerne ligger ca. i samme priskategori som Tatyana’s, fordelen er helt sikkert at der er mange flere mærker at vælge mellem og derudover er der også lidt tøj til mænd.

Af de to butikker anbefaler jeg den på Brooklyn, jeg nåede ind i  begge to og den på Brooklyn havde noget mere og byde på.

Enz’s -125 2nd Ave – New York & Park Slope, 171 5th Ave -Brooklyn – New York –  www.enzsnyc.com

Subway East Village:4/6/6X Astor Pl  N/R 8 St. – Nyu 3 Ave. 5
Subway Brooklyn: 
D/N/R Union St. 2/3/4 Bergen St. B/Q  7 Ave.

Trash and Vaudeville

DSC_0461Trash and Vaudeville er noget tættere på Psykobilly og punk end rockabilly, men har stadig nogen fine kjoler hist og her. Uanset hvad vil du møde en betagende butik med et bredt udvalg indenfor tøj men også en del sjove ting som fx. høje hatte og lidt alternative tasker.

De to andre butikker er dog at foretrække hvis du er mere til den rockabilly stilen. Butikken ligger i det hyggelige St. Marks place, ikke så langt fra de to andre butikker.

Trash and Vaudeville – 4 St Marks Pl – New York www.trashandvaudeville.com

Subway: 4/6/6X Astor Pl  L 3 Ave. 5

Translation: My guide for rockabilly stores in New York.