rockabilly kjoler til hverdag 1

Gid jeg turde gå i den slags kjoler…

Er nok en af de ting jeg hører oftest når folk lærer mig at kende, jeg har et helt skab fyldt med kjoler i alverdens farver, og mange af kjolerne er den slags de fleste vil betragte som “festkjoler”. For mig er stort set alt en hverdagskjole – hvorfor? Fordi livet er for kort til andet!
Jeg føler mig altid ovenpå når jeg føler mig fin, og hvorfor egentlig ikke se så godt ud som man kan, i stedet for at kun gøre den slags til fest? Jaja, forstå mig ret – der er da forskel på hverdag og fest make-up og tøjet, men mine grænser for hverdagstøj har rykket sig utroligt meget.

_DSF4101

Det startede med et nytårsløfte…

Jeg har faktisk altid haft en stor kærlighed til kjoler, men som de fleste andre teenagere turde jeg ikke skille mig for meget ud. Da jeg blev “voksen” og flyttede til København, begyndte jeg langsomt på at introducere farverige nederdele i min garderobe. Jo mere jeg gik med kjoler og nederdele, des mere positivt feedback fik jeg, og jo bedre følte jeg mit tilpas, jeg hadede at have bukser på. Det betød at jeg d. 1. januar 2012 lavede et nytårsløfte der gik ud på at aldrig gå i bukser igen, mere end 4 år senere er jeg glad for det nytårsløfte. Jeg ejer ikke længere et eneste par bukser, jeg synes bare ikke de klæder mig, og jeg vil have det godt i det jeg har på – først når jeg har det godt med det jeg har på er jeg mig selv.

dolly and dotty kjole 2

Hvad siger folk om din stil?

Jeg er udelukkende blevet mødt af positiv kritik, virkelig kun positiv. Folk stopper mig på gaden og roser min stil. Jeg vokser en smule hver gang, for selvom jeg føler mig godt tilpas, kan man hurtigt blive pillet ned. Jeg føler mig helt sikker på at det er en af hovedårsagerne til at jeg idag tør gå i det der passer mig. Var jeg i stedet blevet mødt af lutter løftede øjenbryn og negative kommentarer, var jeg med sikkerhed ikke kommet så lang med min stil som jeg er idag.

Det viser sig heldigvis at selvom grå,hvid og sort er højeste mode, så er de fleste omkring dig utrolig modtagelig overfor farver og anderledes stil. De fleste elsker mønsterbrydere, så det handler bare om at man selv skal få modet til at bryde mønsteret.

rockabilly kjoler til hverdag

Jamen… er det ikke koldt om vinteren?

Det er ikke koldere end bukser – i hvert fald ikke så længe man køber ordentlige strømpebukser, og man på kolde dage har to par på. Selvfølgelig er det ikke lige så fint som om sommeren når man kan have bare ben, men det fungerer helt upåklageligt.

Jeg bruger ekstra strømpebukser, helst de ekstra varme med kashmir-blend og cardigans over overdelen. Så er det faktisk ikke koldere end bukser, og er det ekstra koldt kan du bruge varme støvler.

dans

Hvordan kommer jeg igang med at gå i rockabilly kjoler til hverdag?

Start stille og roligt og mærk efter – hvad kan du godt selv lide? hvad føler du dig tilpas i? Det behøves ikke at være som jeg, der går i rockabilly og 50’er kjoler, man kan sagtens nøjes med t-shirts og bukser, eller noget helt tredje. Det handler om at turde lidt mere end man normalt gør, og få den positive feedback man har brug for for at få selvtilliden til mere. Du kan fx. starte med en lidt farverig nederdel i garderoben, og se om du føler dig tilpas og hvordan omverdenen tager imod, jeg er sikker på du vil blive mødt af positive komplimenter.
Langsomt kan du opgradere og tilføje lidt mere til din garderobe, indtil du selv føler at du har nået til et sted hvor du er tilfreds. Det var sådan jeg gjorde, og det er det der gør at jeg idag tør at gå i det jeg har lyst til, og hvor er jeg lykkelig over jeg gjorde det – idag kunne jeg ikke forestille mig at gå i andet.

Hvis ikke du allerede har nogen i din omgangskreds som har samme stilinteresse som dig, kan jeg anbefale dig at ansøge om medlemsskab i facebook gruppen for vintage, pin-up og rockabilly elskere, her kan du få tips og feedback til stilen af en masse søde kvinder der også elsker stilen.

Har du nogen spørgsmål? Så må du endelig smide en kommentar til blogindlægget.

Translation: Today i have made a blogpost on how i got the courage to wear rockabilly dresses every day. Start with a few pieces of rockabilly clothing in your wardrobe, i promise you that you will meet positive people along the way who will tell you that you look amazing, and eventually you will ha the courage to wear more and more rockabilly clothes. 

This post is also available in: English