Jeg bliver muligvis slået ned hvis jeg siger at julen er falsk og hul ik? Men hvis der er noget jeg hader ved julen er det UDSALG, ja det er da meget rart at kunne købe en masse ting billigt efter jul. Men man føler sig da også godt og grundigt taget ved røven når man pludselig kan købe den julegave som man har lagt blod, sved og tårer i at købe til halv pris. Jeg synes simpelthen det er så plat og opreklameret at vi alle skal købe os fattige for at der så kommer udsalg den første hverdag igen efter jul.

Det er sådan set også grunden til at vi i min familie ikke giver store gaver til jul, og det er jeg rigtig glad for – for det gør bare det hele mere afslappet og man føler sig ikke udnyttet af butikkernes såkaldte “juletilbud”.

Her i Sverige har de så valgt at gøre det meget værre – for udsalget her starter d. 25 december. Fuldstændig vanvittigt, folk strømmer til fra nær og fjern og går amok i butikkerne – lang værre end de gør inden jul. Hvor fedt er det at alt pludselig bliver nedsat dagen efter jul, og hvad blev der af julehyggen?

Men selvom jeg hader det er jeg jo ikke mindre dobbeltmoralsk (moral er godt – dobbelt moral er dobbelt så godt) end at jeg da har købt tingene på billedet her i juleudsalget, for jeg skulle da alligevel udnytte det nu når jeg alligevel har fri, når nok alligevel ikke det danske. Ville bare ønske at udsalget ikke startede LIGE efter jul, træk den dog i det mindste til januar.

Hvad er din holdning til juleudsalget? hader du det eller elsker du det – eller er det blevet for meget? 

Translation: The thing i don’t like about christmas is the christmas sale which is starting a few days after christmas. I just feel like the stores are taking advantage of us. I hate the fact that i can buy my christmas presents 50% cheaper in january.  

Although i don’t like the sale i still bought the things on the picture, i had to take advantage of the stores while i had the chance. I just wish that the sale didn’t have to start the day after christmas. Could they at least wait until january?