2013-02-17 21.33.18

Jeg har fået et nyt job inden for en lidt mere nørdet branche, og er i den forbindelse blevet opmærksom på hvor stor en forskel indholdet på din blog har for hastigheden på din blog. Så derfor har jeg samlet en lille liste ove ting som er rigtig gode at være opmærksom på når du har en blog.

Af gode grunde kender jeg ikke Blogger og kan derfor ikke tippe dig til brugen af dette, jeg bruger WordPress hvilket jeg er fuldt ud tilfreds med, så her kommer mine WordPress tips til dig.

Opdatér din WordPress og dine plugins: Du tænker sikkert ikke over det, og synes egentlig også det er ret irriterende når WordPress eller plugins skal opdateres, men et system, tema eller plugin der ikke er opdateret på din blog kan være et mekka for hackere. Du risikerer ganske enkelt at din blog bliver lagt ned, og er du uheldig risikerer du at miste hele din blog og skal starte forfra. Derudover risikerer du også at dine læsere slet ikke kan se indholdet på din blog fordi de får en fejl der popper op eller indholdet ikke vises korrekt. Så hold alle dine plugins, WordPress og temaerne opdaterede, og opdatér når der bedes om det, du kan godt vente til at opdateringen med det danske sprog udkommer, men lad være med at udskyde opdateringen mere end det.

Begræns brugen af plugins: Hver gang du installerer et plugin tillader du “fremmed adgang” til din side, derfor bør du kun installere plugins der er testet med de nyere versioner af WordPress. Derudover bør du ikke have flere plugins der har samme funktion for de sløver egentlig bare load tiden ned. Installer kun plugins du har brug for, så burde du sikre bedre loadtid og større sikkerhed.

Eksternt indhold: Hvis du ønsker at din blog skal være hurtig, skal du så vidt muligt begrænse hentning af eksternt indhold. Her snakker vi om billeder og videoer  osv. som ikke ligger på dit webhotel. Fx. youtube videoer eller billeder som ligger andre steder, selvfølgelig kan dette punkt ikke undgåes, men tænk over det når du blogger. Personligt synes jeg det at købe mere plads på sit webhotel er bedre givet ud end at benytte sig af fx. Flickr eller photobucket.

Begræns størrelsen på dine billeder: Store billeder er lækkert, men bileder som er over 500kb er absolut no-go og fuldstændig unødvendigt, det er sjældent en grund til så store billeder, så begræns størrelsen så lidt, det vil din blog takke dig for.

Find de gode plugins der gør en forskel: Nu hvor jeg lige har frarådet dig plugins har jeg tænkt mig at være super dobbeltmoralsk og alligevel anbefale dig et par stykker som gør en forskel. Lazy load: et plugin der sørger for dine billeder bliver vist når du scroller ned af siden, dette betyder at billederne ikke hentes ned før du har brug for at se dem. Jeg synes dette plugin virker overraskende godt og har gjort en stor forksel på min blog uden det har været irriterende. W3 Total Cache: pluginnet som benytter sig af cache, det betyder at faste læsere allerede har en “kopi” af indholdet på din blog liggende i deres browser når de besøger din blog, derfor loader din blog væsentligt hurtigere.

Vil du gerne have en idé om hvorvidt din blog hurtig eller langsom findes der værktøjer til dette på internettet, du kan med fordel teste din blog på Pingdom og få et indtryk af hastigheden, mange vil nok få sig et chok, det burde ikke tage over 7 sekunder at loade en blog, og selv det er i den høje ende.

Jeg håber det kan det bruges.

Translation: Things you should consider when you have a WordPress blog to maintain a quick and fast loading blog. 1.) Always keep your WordPress, theme and plugins updated. 2.) Limit the amount of plugins you activate, and only activate plugins that have been tested with never versions. 3.) Don’t use external links when you show pictures, use the space on your homepage instead. 4.) Limit your pictures and make sure they aren’t bigger than 500kb, more than 500kb is unnecessary, in my opinion. 5.) Install plugins that make your blog faster, plugins like Lazy load and W3 total cache make’s a huge difference.